Keressen minket bizalommal!

+3620 260 7034

Teréki Balázs

Keressen minket bizalommal!

Nagyon sok helyen működik még hagyományos gázzal üzemelő kazán, vagy éppen hagyományos tüzelésű rendszer. Tudnunk kell, hogy a fa fűtés ma már nem a legolcsóbb fűtések közé tartozik, mindamellett rengeteg kosszal, salakkal jár és a környezetet is jobban szennyezi.

Jelenleg már hagyományos kazán beépítésére nincs lehetőség. Azt kell mérlegelni, hogy megvárjuk-e a fűtés korszerűsítéssel amíg a jelenlegi rendszer teljesen tönkre megy és muszáj cserélni, vagy mindenképpen szeretnénk megtakarítani a fűtésen és belevágunk teljes korszerűsítésbe. Ha bizonytalan e kérdésben kollégáink tanáccsal látják el, keressen minket a +36 70 326 5337 telefonszámon.

Egy kondenzációs kazán sokkal korszerűbb fűtési lehetőséget biztosít. Lényegesebb kevesebb a hőveszteség, mint a hagyományos kazánoknál, az elégetett gáz sokkal jobban hasznosul. A korszerű kazánok sokkal jobban szabályozhatók, takarékosabbak és nem utolsó sorban tartósabbak is.

A lényege az, hogy a távozó égéstermékben lévő energiát nyeri vissza. A kazánból távozó füstben előforduló energiát vissza lehet nyerni úgy, hogy a pára lecsapódik és ezt a párát hőcserélőn keresztül hasznosítja a fűtési rendszer. Így a távozó égéstermék hőmérséklete jóval alacsonyabb lesz, a rendszer pedig hasznosítja az így visszanyert hőt. Sem a készülékben sem a kéményben nem fog lecsapódni káros égéstermék.

Egy hagyományos kazán esetén 90 C is lehet a távozó égéstermék hőmérséklete, míg agy kondenzációs kazánnál ez 60 C alá esik, általában 40-50 C körüli. Ezzel a technológiával kb 20 %-os fűtésköltség takarítható meg.

Ha a kazán nagy teljesítménnyel üzemel nem tud a pára megfelelően kicsapódni, ilyenkor hagyományos kazánként fog működni, de hatásfoka nem lesz attól rosszabb. Alacsonyabb hőmérsékleten érdemes kis teljesítményen működtetni. Ideálisan akkor működik amikor a külső hőmérséklet nem túl alacsony. Célszerű gazdaságos fűtési elemeket használni, mint külső termosztátos radiátort, vagy éppen padlófűtést. Ha bizonytalan melyik megoldás lenne Ön számára a legmegfelelőbb kérje kollégáink tanácsát, akik bármilyen gázfűtéssel kapcsolatos kérdésben szívesen segítenek Önnek. Kérjük hívja a +36 70 326 5337 telefonszámot.

Egy korszerű kondenzációs kazánt lehet kombinálni más fajta fűtési rendszerrel, akár napelemes megoldásokkal is. A teljes rendszer gazdaságos felújítása néhány éven belül megtérülhet a megspórolt energia miatt. A fűtési rendszer korszerűsítését nagy szakértelemmel, sok éves tapasztalattal, korrekt áron tudjuk vállalni. Kollégáinkat a +36 70 326 5337 telefonszámon érheti el.