Keressen minket bizalommal!

+36 70 326 5337

Kiss Sándor

Keressen minket bizalommal!

Hogyan csökkentsük a szénmonoxid mérgezés előfordulásának lehetőségét?

Napjainkban egyre többször hallható a különböző médiákban a szénmonoxid által okozott mérgezés. Ez sokszor akár halálos is lehet. Mindenhol azt tanácsolják, hogy vásároljunk szénmonoxid érzékelőt. Ez mindenképpen tanácsos.

Azonban az érzékelő már csak a kialakult baj esetén fog jelezni. Azért is sokat tehetünk, hogy megelőzzük ezt a helyzetet.

A rosszul működő, vagy rosszul beállított gáz készülékek esetében nagy hidegekben a füstgázban lévő pára kicsapódik a kémény falára. Ez a nagy hidegben azonnal ráfagy. Ha a jég elég vastag réteget képez ez csökkenti vagy megakadályozza a füst távozását a kéményen keresztül, mely így a lakásba áramlik vissza.

Ez a probléma azonban megelőzhető. Célszerű még a fűtési idény előtt gázszerelővel átnézetni a rendszert. A gázüzemű készülékeknél sokszor csak elegendő egy alapos tisztítás, beállítás elvégzése. Előfordulhat, hogy alkatrészek cseréje válik szükségessé. Vegyes tüzelésű kazánnál pedig a nedves tüzelőanyag is jelenthet gondot. Fontos figyelmet fordítani a kémény ellenőrzésére is. Sok esetben a rosszul szigetelt, vagy nem tisztított elhanyagolt kémény is gondot okozhat. Kollégáink rövid határidővel vállalják a fűtési rendszerének átvizsgálását. Nem csak a szezon előtt, de a fűtési időszakban sem késő elvégeztetni a karbantartási vagy ellenőrzési munkákat. Ha felhívja kollégáinkat a tel:06703265337 telefonszámon mindenben segíteni fognak Önnek.

Ez mellett azonban ne feledkezzünk meg korszerű – nem a legolcsóbb – szénmonoxid jelzőt vásárolni.