Keressen minket bizalommal!

+36 70 326 5337

Kiss Sándor

Keressen minket bizalommal!

A gázellátás tekintetében a tavalyi évben bizonytalanság alakult ki. Azóta normalizálódott a helyzet, de sokan félnek, hogy elzárják a másik oldalon a csapot és elkezdenek alternatív fűtési megoldásokban gondolkozni. A gázárak jelentős emelése és a kedvezményezett mennyiség meghatározása is ezt eredményezhette.

A gázellátás biztonságosnak mondható, hosszú időre különböző szerződések biztosítják a gáz fűtés létjogosultságát.

És mégis érdemes-e esetleg takarékosabb fűtési módot keresni? Sok helyen elterjedtek az elektromos fűtési készülékek. Különböző fali vagy álló panelek, fűtő-hűtő vagy éppen csak fűtésre optimalizált klímák.

Azonban egy teljes lakás tisztán elektromos fűtése nagyon jelentős áramfelvételt eredményez. Egy régebbi lakásban az elektromos vezetékek nem feltétlenül tudják ellátni ezt a feladatot.  Sok helyen még alumínium vezetékek vannak, több helyen megmaradtak a sodrott kötések. Ezek nagyobb terhelésnél megolvadhatnak, tűzveszélyesek. Ha nagyobb teljesítmény iránt van igényünk akkor ez sokszor szolgáltatói engedélyhez és regisztrált villanyszerelő által elvégzett hálózatbővítéssel oldható meg. Gyakran a régebben kialakított villanyórák, illetve szekrények nem alkalmasak az aktuális szabványok teljesítésére. Ez akár az egész mérőóra hely átalakításával, vagy áthelyezésével oldható csak meg. Ez sokszor több száz ezres költséget jelent.

És bármennyire is korszerűek a jelenlegi elektromos fűtési berendezések mégsem adnak olyan komfortérzetet, mint egy hagyományos, vagy gázfűtés. Langyosabb időben egy közepes helyiség teljesen jól befűthető elektromos fűtéssel, de a nagy mínuszokban egy nagyobb helyiség teljes befűtése egyrészt jelentős időt vesz igénybe, másrészt sokkal gazdaságtalanabb is.

Maga a tisztán elektromos fűtés kis lakásokban, ahol jó a szigetelés megoldást jelenthet. Normál esetben azonban inkább kiegészítő fűtésként javasolt használata.

Mielőtt bele ugrik egy jelentős kiadásba mindenképpen nézesse meg jelenlegi fűtési rendszerét kollégáinkkal. A 06703265337 számon felveheti velünk a kapcsolatot. A költségek nem csak kiegészítő fűtéssel csökkenthetők, hanem a meglévő rendszer megfelelő karbantartásával, illetve részleges vagy teljes felújítással.